Beko wasmachine foutcodes

Niets vervelender dan wanneer je de was wilt gaan doen en de wasmachine laat je in de steek.

De standaard adviezen er zijn luiden vaak : Staat de kraan open en komt er daadwerkelijk water uit de kraan , zit de deur goed dicht , staat er stroom op de trekschakelaardoos of op het stopcontact.

Sommige wasmachine geven bij een storing een foutcode weer.  Deze code wordt spontaan op de display weergegeven of na het uitlezen. Het uitlezen vraagt om een speciale werkwijze en is per model vaak ook weer anders.

Onderstaande een overzicht van Beko code,s welke u misschien op weg kunnen helpen bij het analyseren of oplossen van de klacht.

Houdt er rekening mee dat soms foutcode,s van sommige modellen niet overeenkomen met onderstaande tekst.

Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen. Aan  de hand van de machine gegevens vanaf het typeplaatje en de omschrijving van de klacht kunnen wij u adviseren.

Beko foutcode E01 : Er is een probleem met de NTC-bedrading-printplaat

Beko foutcode E02 : Er is een probleem met het verwarmingselement /printplaat. Na enkele minuten wassen zou er spanning (220 volt ) op de kontakten van het  element meetbaar moeten zijn

Beko foutcode E03 : Problemen met het verwarmen. Het element blijft verwarmen door sluiting in het verwarmingselement of een defecte module

Beko foutcode E04 : Er is een probleem met het inlaatventiel – printplaat – bedrading

Beko foutcode E05 : Er is een probleem met de afvoerpomp-bedrading-printplaat

Beko foutcode E06 : Er is een probleem met de aansturing van de motor –module triac

Beko foutcode E07 : Er is een probleem met het waterniveau. Niveauregelaar defect of een gaatje in het slangetje van de pressostaat.

Beko foutcode E08 : De machine neemt geen water. Problemen met de afvoerpomp-inlaatventiel – koolborstels -bedrading of printplaat

Beko foutcode E09 : Deurslot open circuit. Probleem met het deurrelais-bedrading-printplaat

Beko foutcode E10 : Vergrendeling deurslot. Probleem met het deurslot-deurhaak-bedrading-module

Beko foutcode E11 : Probleem met de motor. Problemen met de motor-bedrading-motorprint

Beko foutcode E17 : Te veel  wasmiddel/schuim. Er is teveel schuim geregistreerd (Gebruik minder wasmiddel en gebruikt regelmatig het 90 graden programma)

Beko foutcode E18 : Registratie onbalans. Minder beladen / opstelling wasmachine controleren.