Menu
EUR
Wasmachine pompt geen water af - Oorzaken en oplossingen

Wasmachine pompt geen water af - Oorzaken en oplossingen

Heb je gemerkt dat je wasmachine het water niet afpompt? We gaan je helpen om mogelijke oorzaken te identificeren en direct bijpassende oplossingen te bieden. 

Oorzaken en oplossingen:

  1. De afvoerpomp bromt: Als je de pomp hoort brommen, kan het zijn dat het schoepje geblokkeerd wordt door een object. Draai het filter open en inspecteer met behulp van een lampje of er iets vastzit bij het schoepje.

  2. Verstopte filter: Een verstopte filter kan ook leiden tot problemen met de waterafvoer van de wasmachine. Een ophoping van pluis, stof of een vreemd object kan een verstopping veroorzaken, waardoor er niet meer wordt afgepompt.

  3. Problemen met de afvoerslang: Een geknikte, gebroken of verstopte afvoerslang kan ook de waterafvoer belemmeren en ervoor zorgen dat het water niet wordt afgepompt. Controleer de afvoerslang zorgvuldig op eventuele knikken, breuken of verstoppingen.

Als de afvoerpomp helemaal geen geluid maakt, zijn er meestal twee mogelijke oorzaken: of de pomp krijgt geen stroom, of de pomp zelf is kapot. Het kan lastig zijn om zelf te achterhalen wat het probleem precies veroorzaakt. In dergelijke gevallen is het verstandig om een monteur om advies te vragen.

Tags

Nieuwsbrief

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »