Menu
EUR
Wasmachine pompt geen water af - Oorzaken en oplossingen

Wasmachine pompt geen water af - Oorzaken en oplossingen


Oorzaken en oplossingen:

1. De afvoerpomp bromt: Als je de pomp hoort brommen, kan het zijn dat het schoepje geblokkeerd wordt door een object. Draai het filter open en inspecteer met behulp van een lampje of er iets vastzit bij het schoepje.

Oplossing:

  • Draai het filter open en verwijder voorzichtig eventuele objecten die de pomp blokkeren.

2. Verstopte filter: Een verstopte filter kan ook leiden tot problemen met de waterafvoer van de wasmachine. Een ophoping van pluis, stof of een vreemd object kan een verstopping veroorzaken, waardoor er niet meer wordt afgepompt.

Oplossing:

  • Reinig de filter regelmatig om ophoping van vuil en verstoppingen te voorkomen. Controleer en maak het filter schoon volgens de handleiding van je wasmachine.

3. Problemen met de afvoerslang: Een geknikte, gebroken of verstopte afvoerslang kan ook de waterafvoer belemmeren en ervoor zorgen dat het water niet wordt afgepompt. Controleer de afvoerslang zorgvuldig op eventuele knikken, breuken of verstoppingen.

Oplossing:

  • Controleer de afvoerslang en verwijder eventuele verstoppingen. Zorg ervoor dat de slang niet geknikt of beschadigd is.

4. De afvoerpomp maakt geen geluid: Als de afvoerpomp helemaal geen geluid maakt, zijn er meestal twee mogelijke oorzaken: of de pomp krijgt geen stroom, of de pomp zelf is kapot. Het kan lastig zijn om zelf te achterhalen wat het probleem precies veroorzaakt.

Oplossing:

  • Controleer of de pomp stroom krijgt. Als dit niet het geval is, kan er een elektrisch probleem zijn. Als de pomp stroom krijgt maar nog steeds niet werkt, is de pomp mogelijk kapot. In dergelijke gevallen is het verstandig om een monteur om advies te vragen.

Conclusie:

Een wasmachine die geen water afpompt, kan verschillende oorzaken hebben. Door de bovengenoemde oorzaken en oplossingen te volgen, kun je het probleem vaak zelf oplossen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »